CEARĂ DE CANDELILLA 10G MAYAM

6,40 lei

La comenzi de 199 lei transportul prin curier este gratuit in Romania, chiar daca pe pagina de finalizare a comenzii va aparea o taxa de livrare. Acest text il veti intalni doar la anumite produse, asta fiindca pe site sunt listate produse de la 10 magazine diferite si fiecare magazin in parte are taxe de livrare si politici de livrare diferite. Aici gasiti detalii.

SKU: RVM202029486 Category: Tag:

Description

Ceară de Candelilla, 10 gr

Introducere

O ceară apreciată pentru efectul durizant în compoziţii de machiaj în special. Facilitează uscarea şi păstrarea consistenţei rimelului, rujurilor.

descriere şi recomandări

Ceara de Candelilla este secretată de arbustul Euphorbia cerifera nativ în Mexic, şi se obţine prin cufundarea frunzelor în apă clocotită; ceara se prelevează de la suprafaţa apei, apoi este încălzită la foc mic pentru a se elimina excesul de apă. Ceara se întinde în strat subţire şi se lasă la răcit, după care se sparge în pelete.

Ceara de Candelilla este utilizată în diverse sectoare industriale, inclusiv în industria alimentară, dar este interesant şi pentru cosmetică datorită proprietăţilor de durizare, glazurare, este un excelent filmogen şi în acelaşi timp favorizează uscarea compoziţiilor.
Este un ingredient important pentru formularea rujurilor protectoare pe buzele uscate sau crăpate.

Datorită durităţii şi topirii doar la temperaturi ridicate, ceara de candelilla joacă un rol important în formularea produselor de machiaj. Oferă stabilitate rujurilor, deodorantelor tip stick, creioanelor de contur şi rimelului, care rămân stabile şi consistente la temperaturi ridicate, aspect important pentru păstrarea integrităţii acestora mai ales pe timpul verii.

Ca ingredient inclus în compoziţii cosmetice ajută pielea să reţină umezeala. Are rol de barieră formând un strat fin de protecţie pe piele.

Conferă unei compoziţii cosmetice consistenţă şi stabilitate.

Prezentare: pelete galbene, miros slab caracteristic
livrate în pungă PE
Punct de topire cca70°C

Proprietăţi

  • punct de topire ridicat
  • conferă rezistenţă compoziţiilor
  • texturant, durizant
  • filmogen
  • agent de adeziune, important pentru mascara şi tuş de pleoape
  • stabilizant şi agent de îngroşare pentru emulsii

Recomandări

  • rujuri
  • balsamuri de buze
  • deodorante solide tip stick
  • mascara, tuş de pleoape
  • balsamuri şi unguente consistente
  • creioane de machiaj

Additional information

Magazin

Brand