Description
CRATITA DIN FONTA PENTRU GATIT DE 6 LITRI CU CAPAC
PRODUS DIN FONTA 100%
CAPACITATE = 6 LITRI
DIAMETRU = 30 CM
INALTIME = 15CM
PRODUS GATA ASEZONAT DIN FABRICA
Instructiuni de intretinere a vaselor din fonta (reasezonare daca este cazul)
- Prima data se spala cu apa calda si un detegent de vase si praf de curatat. Se sterge bine imediat cu un prosop de bucatarie. Se usuca pe aragaz 2-3 minute.
-
Se unge vasul de fonta cu ulei de gatit (palmier, cocos ) cu ajutorul unei pensule atat pe interior cat si pe exterior. Se tamponeaza usor cu un prosop de hartie pentru a inlatura excesul de ulei ramas pe suprafata vasului de fonta.
Reasezonare daca este necesara:
- Urmati pasii de mai sus, plus pasii de mai jos.
- Se introduce in cuptor cu gura in jos sprijinit pe gratarul acestuia, apoi se aprinde cuptorul. Tava cuptorului este bine sa ramana in partea de jos astfel ca uleiul de pe vasul de fonta sa se scurga in aceasta. Se programeaza cuptorul la temperatura de 200 – 300 grade si se lasa 2 ore in functiune. Pregati-va ca va iesi fum.
- Dupa 2 ore se opreste cuptorul si se lasa sa se raceasca odata cu vasul de fonta. Scoateti vasul de fonta cu ajutorul unei manusi de bucatarie. Vasul de fonta va capata o culoare inchisa intrucat se inchid porii si cu cat va fi folosit mai mult va deveni din ce in ce mai bun.
E bine de stiut: Dupa fiecare folosire si spalare se usuca obligatoriu pe aragaz, asta fiindca au porii foarte mici si pot rugini daca nu sunt uscate complet. Ulterior se pot da cu un strat subtire de grasime.
A se pastra la loc ferit de umezeala.