DAFIN ULEI ESENŢIAL (LAURUS NOBILIS) 10ML MAYAM

20,30 lei

La comenzi de 199 lei transportul prin curier este gratuit in Romania, chiar daca pe pagina de finalizare a comenzii va aparea o taxa de livrare. Acest text il veti intalni doar la anumite produse, asta fiindca pe site sunt listate produse de la 10 magazine diferite si fiecare magazin in parte are taxe de livrare si politici de livrare diferite. Aici gasiti detalii.

Supplier: NATUR

SKU: RVM202025571 Category: Tag:

Description

Dafin ulei esenţial (laurus nobilis) 10 ml

Introducere

Uleiul esenţial de dafin este un ulei încălzitor, cu aromă proaspătă și puternică, antibacterian cu spectru larg, antiseptic și antalgic recunoscut. Recomandat pentru micoze și infecții cutanate, probleme circulatorii, ca aromaterapie în stări de astenie, depresii.

Nativ din regiunea mediteraneană, dafinul este arbore veşnic verde de 10 până la 20 de metri înălţime, cu frunze lucioase de un verde închis. Aceste frunze aromatice au fost utilizate încă de pe vremea imperiului Roman ca simbol de înţelepciune, pace şi protecţie. Învingătorii de la Jocurile Olimpice primeau o coroană de lauri pentru a fi lăudaţi.

Uleiul distilat din frunze este unul încălzitor, folosit adesea în aromaterapie dar şi pentru proprietăţile antiseptice sau pentru beneficiile pe care le aduce tractului respirator. Apreciat ca ingredient în diverse masaje, ca tonic pentru răceli şi dureri musculare, adesea folosit pentru combaterea căderii părului şi pentru a îmbunătăţi starea de sănătate a scalpului.

Conţine (conform Amendamentului 7 al Directivei Europene referitor la produsele cosmetice 2003/15/CE): linalool, limonene, eugenol

Alte denumiri: laur, laur nobil, laur comun

Metoda de obţinere: prin distilarea cu aburi din frunze

Zona geografică de provenienţă: Balcani

Prezentare: lichid clar galben pal, vâscozitate redusă

Nota parfumului: de mijloc

Aroma: proaspătă, puternică, aromată, erbacee, camforoasă, cu note condimentate

Amestecuri recomandate cu: salvie, ienupăr, rozmarin, chiparos, pin, uleiuri esenţiale de citrice

Componenţi principali: monoterpene: alfa-pinen, beta-pinen, sabinen, limonen; monoterpenoli: alfa-terpineol, linalol. Altele: borneol, eugenol, beta-cariofilen, chavicol

Punct de aprindere (temperatura la care produsul devine inflamabil): 50°C

Proprietăţi

  • antibacterian puternic cu spectru larg
  • antiviral puternic
  • antiseptic
  • fungicid
  • antalgic
  • insecticid
  • tonic
  • sudorific
  • încălzitor

Recomandări

  • afecţiuni virale
  • artrită, poliartrită, reumatism
  • afecţiuni cutanate: acnee, furuncule, ulcere
  • micoze cutanate
  • infecţii cutanate
  • piele grasă
  • probleme circulatorii
  • probleme ale scalpului, mătreaţă
  • astenie mentală, depresie

Additional information

Magazin

Brand