Laptisor de matca pur eco 100G + 25G Gratis – Apiland

178,00 lei

La comenzi de 199 lei transportul prin curier este gratuit in Romania, chiar daca pe pagina de finalizare a comenzii va aparea o taxa de livrare. Acest text il veti intalni doar la anumite produse, asta fiindca pe site sunt listate produse de la 10 magazine diferite si fiecare magazin in parte are taxe de livrare si politici de livrare diferite. Aici gasiti detalii.

Supplier: NATUR

SKU: natur9625 Categories: , Tag:

Description

Laptisor de matca pur eco 100G + 25G Gratis – Apiland

 

Ce este laptisorul de matca?

 

Laptisorul de matca este o veritabila curiozitate biologica, un mister in mare parte dincolo de intelegerea umana obisnuita, tocmai pentru ca are proprietatea exceptionala de a prelungi durata de viata a fiintei care se hraneste cu el in mod sistematic. Culturile asiatice considera ca laptisorul de matca este un tonic ce imbunatateste nivelul energetic general, creste imunitatea si amplifica virilitatea.

 

Beneficiile laptisorului de matca

 

Laptisorul de matca este bogat in vitamine si colagen. In natura este folosit pentru a hrani albinele-regine (matcile). Albinele lucratoare care il produc au o durata de viata de numai cinci-opt saptamani, in timp ce regina albina – hranita doar cu laptisor de matca – traieste intre patru si sase ani, ceea ce inseamna de peste 50 de ori mai mult decat suratele ei. Daca este folosit corect si constant, acest miraculos nutrient mareste durata de viata.

 

Cu o compozitie foarte bogata, laptisorul de matca este valoros in nutritia a tuturor – femei, barbati si copii deopotriva. In general poate fi folosit ca supliment alimentar, pentru a compensa deficiente cauzate de alimentatia noastra deficitara.

 

Laptisorul de matca este un remediu benefic prin excelenta, ingredientul major al tuturor celor care vor sa se mentina tineri. Folosit regulat in cure, laptisorul de matca transfera organismului din bogatia sa nutritiva de exceptie si in felul acesta poate nu doar sa incetineasca procesul de imbatranire, ci chiar sa demareze procesul invers, al regenerarii si intineririi.

 

Nu exista pe Pamant o substanta similara cu laptisorul de matca, care sa aiba efectul lui de-a dreptul miraculos de stimulare a cresterii, a functiei reproducatoare si de marire a longevitatii. Laptisorul de matca este cel mai puternic aliment din lume, si tocmai de aceea mai este numit si ,,hiperaliment .

 

Ca aliment si remediu natural cu efect profilactic, laptisorul de matca actioneaza preventiv, prin faptul ca ofera organismului cele mai importante substante nutritive de care are nevoie sau de care duce lipsa. In plus, el activeaza, regleaza si stimuleaza reactiile biologice, confera energie fizica si intelectuala, stimuleaza in mod armonios sistemul nervos, circulatia sanguina, confera organismului echilibru psiho-fizic si rezistenta la efort.

 

De asemenea, stimuleaza si intareste imunitatea organismului, previne si face sa dispara semnele de imbatranire. La femei, amelioreaza simptomele de la menopauza, iar la barbati amelioreaza tulburarile care apar la andropauza.

 

Laptisorul de matca mentine bunastarea pielii, a parului, a unghiilor si le face sa revina la o stare normala de sanatate. Are un rol important in cresterea si dezvoltarea copiilor, atat a celor normali, cat si a celor nascuti prematur sau distrofici.

 

Laptisorul de matca pur nu modifica indicele glicemic.

 

Compozitia laptisorului de matca

 

Acetilcolina – compus cu rol in transmiterea influxului nervos

10 HDA – acid care se regaseste doar in laptisorul de matca

Aminoacizi

Minerale si oligoelemente

Lipide si acizi grasi esentiali

Complexul de vitamine B – B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12

3% din compozitia laptisorului de matca este inca neidentificata, ceea ce arata complexitatea acestui produs

Principalele componente ale laptisorului de matca sunt apa, proteinele, zaharurile, lipidele si sarurile minerale. Desi acestea prezinta variatii notabile, compozitia laptisorului de matca ramane relativ constanta, corelata cu diferitele colonii, rase de albine si perioade ale anului in care se face recoltarea.

 

Laptisorul de matca contine toti aminoacizii esentiali pentru om si un total de 29 de aminoacizi si de compusi cu aminoacizi care au fost identificati, cele mai importante fiind acidul aspartic si acidul glutamic. Aminoacizii liberi sunt prolina si lizina. O serie de enzime sunt, de asemenea, prezente, inclusiv glucozoxidaza, fosfataza si colinesteraza.

 

Continutul de lipide al laptisorului de matca este unic si, din multe puncte de vedere, reprezinta o caracteristica foarte interesanta. Fractiunea lipidica este formata, in proportie de 80-90% din greutatea uscata, din acizi grasi liberi cu structuri neobisnuite si mai putin frecvente.

 

In majoritatea lor, acestia sunt acizi grasi hidroxilati sau acizi dicarboxilici cu catena scurta, de 8 pana la 10 atomi de carbon, spre deosebire de acizii grasi cu un numar de 14-20 atomi de carbon, frecvent intalniti la animale si plante. Acesti acizi grasi cu catena scurta sunt responsabili de majoritatea proprietatilor biologice ale laptisorului de matca.

 

Cele mai importante saruri minerale sunt, in ordine descrescatoare: K, Ca, Na, Zn, Fe, Cu si Mn, potasiul fiind prevalent. Laptisorul de matca este un adevarat concentrat de macronutrienti (proteine, glucide si lipide).

 

O sumara analiza a compozitiei laptisorului de matca ne poate da indicii semnificative in ce priveste beneficiile sale multiple pentru sanatate. In primul rand, vitamina B1, tiamina, este esentiala pentru crestere, pentru transformarea carbohidratilor in energie, pentru mentinerea starii de sanatate a nervilor si a muschilor. Lipsa acesteia conduce la energie scazuta, digestie proasta, depresie, pierderea apetitului, constipatie, cefalee, afectiuni ale tenului.

 

O a doua componenta importanta a laptisorului de matca este vitamina B2, riboflavina, care este esentiala pentru crestere, pentru sanatatea pielii, a gurii, a ochilor si pentru bunastarea generala a organismului. In caz de deficit, parul este uscat, pielea este crapata si aspra, apar ulceratii bucale, ochii devin inflamati si durerosi, iar rezistenta la factorii de stress scade.

 

Cea de-a treia componenta importanta a laptisorului de matca este vitamina B3, niacina – esentiala pentru crestere, pentru sanatatea pielii, pentru digestia carbohidratilor si pentru sistemul nervos. In caz de deficit, apar tulburari digestive, tulburari neurologice, afectiuni cutanate, cefalee, insomnie si tulburari intestinale.

 

O alta componenta importanta a laptisorului de matca este vitamina B5, acidul pantotenic, care contribuie la mentinerea sanatatii pielii, la cresterea parului si in general la cresterea tuturor tesuturilor.

 

Laptisorul de matca mai contine si vitamina B6, piridoxina, vitamina esentiala pentru asimilarea proteinelor, pentru sanatatea pielii, a nervilor si a muschilor. In caz de deficit al acestei vitamine, survin incapacitatea de a digera proteinele necesare pentru repararea si cresterea tesuturilor, iritabilitatea si depresia, eruptiile cutanate, insomnia, crampele musculare.

 

In compozitia laptisorului de matca intra si vitamina B7, inozitolul. Fiind un ingredient esential pentru functionarea optima a ficatului, acesta previne acumularea grasimilor in trup. In caz de deficit, apar perturbari hepatice si diminuarea tolerantei la alcool.

 

O alta componenta importanta a laptisorului de matca este vitamina B8, biotina, considerata de specialisti esentiala pentru sanatatea pielii, a nervilor si a muschilor. Cand aceasta este, insa, in deficit parul se degradeaza si se rareste, apar eczeme.

 

Laptisorul de matca contine si vitamina B9, acidul folic, care este esential pentru crestere, pentru sanatatea sangelui si pentru fertilitate. Daca aceasta vitamina este in deficit, apar afectiuni sanguine, slabeste circulatia, se declanseaza anemia, slabiciunea, depresia ori diareea.

 

Laptisorul de matca are, totodata, si un semnificativ continut de vitamina B12, cobalamina, care este responsabila pentru sanatatea nervilor, a sangelui si a pielii, pentru buna digestie si asimilare a proteinelor si in general pentru crestere. Daca aceasta vitamina este in deficit, survin anemia si oboseala, apar probleme ale pielii si ale nervilor ori tulburari digestive.

 

Laptisorul de matca este un sui generis cocteil nutritiv, conceput pentru cresterea albinelor si hranirea matcii, si contine lipide, dintre care 80-85% acizi grasi, 4-10% fenoli, 5-6% ceruri, 3-4% steroizi si 0,4-0,8% fosfolipide.

 

Laptisorul contine acizi grasi alimentari, cum ar fi acidul 10-hidroxi-2-decanoic (care se gaseste doar in acest veritabil elixir natural), contine 32% acizi grasi, precum si acid gluconic (24%), acidul 10-hidroxidecanoic (22%) si 5% alti acizi dicarboxilici.

 

Laptisorul de matca mai contine acetilcolina, adenozintrifosfat (ATP) si cataboliti cum ar fi AMP si oxidul AMP-N1, cantitatea totala de adenozina variind intre 5,9 si 2.057,4 mg/kg.

 

Administrarea laptisorului de matca

 

Se recomanda consumul in cure de 6 saptamani pentru beneficii maxime.

 

Pur:

Se administreaza sublingual pana la dizolvare totala, dimineata, cu 20 – 30 minute inainte de masa.

Copii – 0,5 g/zi

Adulti – 1-2 g/zi

 

Omogenizat in miere 2%:

(Ex: 10g laptisor de matca PUR in 500g miere cruda)

Copii – 1-2 lingurite/zi

Adulti – 1-2 lingurite/zi

 

Ca si ingredient in prepararea tratamentelor cosmetice pentru ten sau pentru par.

 

Mod de pastrare a laptisorului de matca:

 

A se pastra la frigider, la temperaturi cuprinse intre 2oC si 6oC.

 

Actiunile cele mai frecvent amintite in recomandari si care au fost confirmate constant de relatarile clientilor ApiLand sunt grupate in doua categorii: efecte benefice ale administrarii interne si efecte benefice rezultate in urma folosirii externe a laptisorului de matca.

 

In ceea ce priveste administrarea interna, cele mai frecvente efecte sunt cele legate de cresterea apetitului, de imbunatatirea aspectului pielii, de cresterea libidoului si a performantelor sexuale, de cresterea rezistentei la infectiile virale, de scaderea tensiunii arteriale in caz de hipertensiune, de cresterea tensiunii arteriale in caz de hipotensiune, de scaderea nivelului colesterolului sanguin, de ameliorarea simptomatologiei in caz de anemie si arterioscleroza si in general de o considerabila ameliorare a starii de sanatate in cazul bolilor cronice si incurabile.

 

Laptisorul de matca administrat oral timp de 1-2 luni, fie prin inghitire, fie prin administrare sublinguala in doze de 200-500 mg zilnic are efect tonic si stimulent, cu un pregnant efect euforizant la oamenii sanatosi.

 

In ceea ce priveste administrarea externa, cele mai frecvente rezultate benefice constau in stimularea reepitelizarii, vindecarea unor boli de piele, normalizarea secretiei sebacee (secretia grasa a glandelor din piele) si un pregnant efect antirid.

 

Laptisorul de matca pur ECO este un produs ecologic certificat de Ecoinspect.

Laptisorul de matca pur ECO este atestat de catre Bio – Romania, avand statutul de produs ecologic si produs natural.

Additional information

Magazin

Brand