ULEI DE COCOS RAW BIO 220ML OBIO

22,70 lei

Ulei de cocos virgin presat la rece 220ml / 202g certificat ecologic / bio

Apreciat in egala masura pentru calitatile sale benefice pentru piele atunci cand este folosit extern, insa si in bucataria raw sau pur si simplu ca aport de substante nutritive (in special acizi grasi). Uleiul de cocos virgin este extrem de benefic pentru sanatatea noastra. Este bogat in acid lauric, aun acid gras care dupa unele studii are abilitatea de a distruge o serie de virusi si bacterii. De asemenea, consumul regulat de ulei virgin de cocos ajuta la pastrarea unei stari de spirit pozitive, fiind indicat persoanelor cu probleme legate de indispozitie. Unele efecte benefice s-au observat si in diabet, si mai ales in reducerea colesterolului. Puteti cosuma fara probleme intre 1 si 6 linguri de ulei de cocos virgin pe zi.

Uleiul de cocos virgin si crud poate prezenta mici pete maronii, care reprezinta ramasite de fibre rezultate din procesul de presare la rece.

Produs certificat bio

Tara de origine: FILIPINE

Borcan de sticla 220ml / 202g

Description

Ulei de cocos virgin presat la rece 220ml / 202g certificat ecologic / bio

Acesta este un ulei presat la rece, raw, virgin, certificat organic.

Apreciat in egala masura pentru calitatile sale benefice pentru piele atunci cand este folosit extern, insa si in bucataria raw sau pur si simplu ca aport de substante nutritive (in special acizi grasi).

Uleiul de cocos virgin este extrem de benefic pentru sanatatea noastra. Este bogat in acid lauric, aun acid gras care dupa unele studii are abilitatea de a distruge o serie de virusi si bacterii.

De asemenea, consumul regulat de ulei virgin de cocos ajuta la pastrarea unei stari de spirit pozitive, fiind indicat persoanelor cu probleme legate de indispozitie. Unele efecte benefice s-au observat si in diabet, si mai ales in reducerea colesterolului.

Puteti cosuma fara probleme intre 1 si 6 linguri de ulei de cocos virgin pe zi.

Uleiul de cocos virgin si crud poate prezenta mici pete maronii, care reprezinta ramasite de fibre rezultate din procesul de presare la rece.

Produs certificat bio

Tara de origine: FILIPINE

Borcan de sticla 220ml / 202g

Uleiul de cocos este cameleonul uleiurilor existand in dulapurile de bucătărie , cele de baie și servind scopuri aparent fără sfârșit din care cele medicale sunt cele mai interesante si provocatoare.

Punctul său ridicat de ardere îl face perfect pentru prăjit, în timp ce proprietățile sale ca o grăsime saturată fac ca acesta să fie un înlocuitor de unt excelent.

Mirosul si gustul ușor dulce al uleiului de nucă de cocos virgin ar putea la fel de ușor să -l faca o alternativă pentru crema de cafea.

Sa consumam ulei virgin, organic, presat la rece, nehidrogenat.

Uleiul de cocos poate face parte dintr-o dietă sănătoasă, echilibrată.

Acest tip de ulei este unicul din regnul vegetal care are o concentratie ridicata de acizi grasi cu lant mediu. Acesti compusi activi au o actiune specifica in organism, care poate provoca o serie de reactii pozitive.

Principalele beneficii ale uleiului de nuca de cocos pot fi atribuite prezentei acizilor grasi cu lant mediu care includ acidul lauric, acidul capric si acidul caprilic.

Activitatea de cercetare medicala si din domeniul siguranteti alimentatiei cuprinde studii numeroase despre acest produs .

Știri recente privind impactul asupra sănătății :

Două studii peer-review publicate recent (martie 2018) continuă tendința de a arăta beneficiile pentru sănătate ale uleiului de nucă de cocos și de a descuraja dogma oficială conform căreia grăsimile saturate sunt rele pentru sănătate.

Primul studiu, publicat în revista Food & Function, arată dovezi că uleiul de nucă de cocos combate stresul și anxietatea.

Al doilea studiu, publicat în British Medical Journal, a comparat dietele consumând în principal ulei de nucă de cocos, ulei de măsline sau unt și a concluzionat că uleiul de nucă de cocos a redus în mod semnificativ proteina C reactivă, un marker al inflamației și a indus profiluri lipidice sanguine pozitive la cei care consumau nucă de cocos ulei ca principalul lor ulei alimentar (studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Cambridge a descoperit ca uleiul de nuca de cocos poate reduce riscul bolilor de inima si al accidentului vascular cerebral).

Proprietăți medicamentoase

Uleiul de cocos este util în tratamentul unui număr de afecțiuni medicale, dintre care unele sunt explicate mai detaliat mai jos.

Uleiul de cocos este bogat în grăsimi saturate sănătoase, care au efecte diferite față de majoritatea celorlalte grăsimi din dieta ta.

Aceste grăsimi pot stimula arderea grăsimilor și pot furniza corpului și creierului energia rapidă. Ele cresc, de asemenea, colesterolul HDL bun în sângele dumneavoastră, care este legat de riscul redus al bolilor cardiace.

Cele mai multe grăsimi din dietă se numesc trigliceride cu lanț lung, dar grăsimile din ulei de nucă de cocos sunt cunoscute ca trigliceride cu lanț mediu (MCT).

Când mâncați aceste tipuri de grăsimi, ele merg direct în ficat, unde sunt folosite ca o sursă rapidă de energie sau sunt transformate în cetone.

Cetonele pot avea beneficii puternice pentru creier și sunt studiate ca tratament pentru epilepsie, boala Alzheimer și alte afecțiuni.

Vindecarea oboselii: grăsimile saturate prezente în uleiul de nucă de cocos, fiind o sursă importanta de energie, vindecă în mod eficient oboseala și malnutriția energetică.

Uleiul de nucă de cocos este folosit în multe produse de frumusețe pentru un motiv bun: este un antibacterian și antifungic natural,este un hidratant excelent, poate penetra mai bine in piele și mai mult decat atat ,miroase foarte bine.

Tulburări digestive: Acest ulei, administrat regulat în cantitate adecvată, poate ajuta la vindecarea problemelor digestive cronice.

Pentru dinţi frumoşi şi sănătosi.

Uleiul de cocos are enzime care contribuie la păstrarea sănătăţii orale şi la prevenirea cariilor . Poţi masa dinţii în fiecare seară, înainte de culcare, cu ulei de cocos, iar dimineaţa iti clatesti gura 15 minute, cu ulei de cocos, având grijă să nu înghiţi nicio picătură, deoarece colectează bacteriile din gură, devenind toxic.

Proprietăți antioxidante și anti-îmbătrânire: Proprietățile antioxidante ale uleiului de nucă de cocos provin din grăsimile sale saturate cum ar fi acidul capric, acidul caprilic, acidul caproic și acidul myristic. Acestea contracarează efectele adverse ale îmbătrânirii, degenerescenței maculare, caderea părului și imbatrinirea pielii.

Proprietăți antimicrobiene: Acizii menționați mai sus se transformă în agenți antimicrobieni și antifungici, cum ar fi monocaprinul și monolaurina, atunci când acționează asupra anumitor enzime. Aceste derivați protejează corpul nostru, atât pe plan intern, cât și pe plan extern, de condițiile cum ar fi piciorul sportiv, erupțiile cutanate,dermatita, infectiile cu candida sau infestarile parazitare.

Si o rețeta de maioneza cu inlocuirea uleiului traditional

  • 4 ouă;
  • 1 lingură de otet de mere
  • o jumătate de lingură de muștar;
  • aproximativ 240 ml de ulei de cocos.

Ingredientele se introduc în blender, se omogenizeaza timp de 30 de secunde si vei obtine o maioneza gustoasa si fara colesterol.

Additional information

Magazin