Lipozomal Vegan Omega 3 Hypernatura®

230,00 lei

Acest produs va fi livrat de firma Hyperfarm din Iasi, care va percepe o taxa de livrare separata de produsele care apartin celorlalte magazine. Daca doriti sa economisiti la costul transportului, comandati doua sau mai multe produse apartinand acestui magazin. AICI gasiti lista de produse ce le apartin.

Ofertă comandă multiplă:

La două flacoane comandate: 368 lei + Trasport Gratuit

La trei flacoane comandate: 515 lei + Trasport Gratuit

Supplier: HYPERFARM

Description

DESCRIERE

Formulă lipozomală originală LipoCellTech™, obținută printr-un proces patentat de alcătuire naturală a lipozomilor. Tehnologia LipoCellTech™ a fost dezvoltată, perfecționată și implementată în decursul a peste 10 ani de studii și cercetări de laborator și se remarcă prin procesul unic, complet natural, de obținere a lipozomilor fără utilizarea temperaturilor mari, a presiunilor înalte, fără adăugarea de solvenți, conservanți, arome sau alte ingrediente inactive. Metoda naturală permite obținerea unor lipozomi cu stabilitate înaltă, cu o dimensiune optimă a particulelor lipozomale, care variază între 60 și 172 nm, conferindu-le astfel absorbția celulară maximă.

Omega-3 face parte din familia acizilor grași polinesaturați cu lanț lung de atomi de carbon. Mamiferele nu sunt capabile să sintetizeze (producă) acizii grași omega-3, putndu-i obține doar prin alimentație sau prin suplimentare (în special dacă există o necesitate terapeutică). Una dintre problemele suplimentelor cu Omega-3 este biodisponibilitatea lor, cu precădere dacă nu sunt administrate alături de alimente bogate în grăsimi.

Tehnologia lipozomală asigură o biodisponibilitate ridicată, iar încapsularea acizilor grași Omega-3 în microsfere lipozomale le facilitează absorbția intestinală indiferent de momentul din zi în care este administrat suplimentul.

Simptomele deficitului de acizi grași omega-3 includ:

  • Oboseală extremă;
  • Afectări ale memoriei;
  • Piele uscată;
  • Modificări ale dispoziției pnă la depresie;
  • Tulburări cardiovasculare.

Omega 3 în alimentația vegană

În total au fost identificate 11 tipuri de acizi grași Omega-3, însă cele mai importante sunt acidul eicosapentaenoic (EPA), acidul docosahexaenoic (DHA) și acidul alfa linoleic (ALA). Acizii grași Omega-3 sunt considerați esențiali deoarece nu pot fi sintetizați de către organism.

ALA se găseșe în semințele de in, rapiță, semințe de chia, nuci, boabe de soia, varza Kale. Alimentele vegetale terestre nu conțin EPA și DHA. Singura sursă vegetală care conține acizii grași EPA și DHA este de origine marină, prin existența microalgelor Crypthecodinium cohnii și Schizochytrium Sp.

ALA poate fi convertit în organism în EPA și DHA, dar acest proces este dependent de acțiunea limitată a două enzime – delta-6 desaturaza și delta-5-desaturaza și alți cofactori (vitamina/minerale), iar cantitățile nu sunt semnificative (mai puțin de 5%).

Lipozomal Vegan Omega 3 Hypernatura® conține EPA și DHA extrase din microalga marină Schizochytrium Sp. încapsulate în microsfere lipozomale pentru absorbție celulară maximă.

Omega 3 și sănătatea cardiovasculară

Efectele pe care le exercită la nivel cardiovascular sunt muliple: reduc nivelul trigliceridelor (mecanisme propuse: scăderea sintezei hepatice a particulelor VLDL, creșterea activității lipoprotein lipazei) [1][2], pot reduce nivelul tensiunii arteriale în cazul persoanelor cu hipertensiune arterială [1][3], pot crește nivelul de colesterol „bun” HDL [4], scad inflamația și agregarea plachetară [5], stabilizează placa de aterom, mențin sănătatea arterelor [6], previn aritmiile și prin urmare pot contribui la scăderea riscului de apariție a evenimentelor coronariene.

Specialiștii susțin că o creștere cu doar 1% a cantității de Omega-3 în alimentație reduce cu 40% riscurile de infarct. Conform recomandărilor AHA (American Heart Association) persoanele diagnosticate cu boală coronariană trebuie să primească zilnic 1 g EPA/DHA.

Dezvoltarea creierului în timpul sarcinii și al copilăriei

DHA reprezintă 40% din acizii grași polinesaturați prezenți în creier și 60% din retina ochiului [7].

Studiile au arătat că sugarii hrăniți cu formulă îmbogățită cu DHA au o vedere mai bună dect sugarii hrăniți cu formulă standard [8].

Un aport suficient de acizi grași Omega-3 în timpul sarcinii este asociat cu numeroase beneficii pentru dezvoltarea copilului, inclusiv inteligență superioară, o mai bună comunicare și abilități sociale, mai puține probleme de comportament, risc redus de întrziere în dezvoltare, ADHD, autism și paralizie cerebrală [9][10].

Omega-3 pot reduce simptomele ADHD la copii

Mai multe studii remarcă faptul că se regăsesc niveluri mai mici în snge de acizi grași omega-3 în cazul copiilor cu ADHD, dect în cazul copiilor care nu au o astfel de tulburare [10][11].

Omega-3 ajută la îmbunătățirea lipsei de atenție și de îndeplinire a sarcinilor. De asemenea, s-a dovedit că reduc hiperactivitatea, impulsivitatea, neliniștea și agresivitatea [12].

De asemenea, studiile efectuate att pe copii, ct și pe adulți arată că suplimentarea cu omega-3 crește durata și calitatea somnului. Niveluri scăzute de DHA au fost asociate cu niveluri mai scăzute ale hormonului melatonină – responsabil pentru calitatea somnului.

Omega 3 în tulburări mintale și Alzheimer

Studiile sugerează că suplimentarea cu Omega-3 poate reduce frecvența schimbărilor de dispoziție și a recăderilor la persoanele cu schizofrenie și tulburare bipolară [13][14].

În cazul persoanelor cu tulburări psihice au fost raportate niveluri scăzute de Omega 3 [15].

Mai multe studii au asociat aportul mărit de acizi grași Omega-3 cu scăderea declinului mintalîn cazul vrstnicilor și un risc redus de apariție a bolii Alzheimer [16].

Omega-3 pot îmbunătăți sănătatea ochilor

DHA este o componentă structurală majoră a retinei ochiului.

Un aport echilibrat constant de Omega-3 este asociat cu un risc redus de degenerescență maculară, una dintre principalele cauze la nivel mondial de deteriorare permanentă a maculeiîn urma îmbătrnirii retinei, fiind o afecțiune în urma căreia vederea centrală devine încețoșată [17].

Sindrom metabolic și ficat gras (steatoză hepatică)

Sindromul metabolic este o problemă majoră de sănătate publică, deoarece crește riscul de patologii diverse, inclusiv boli de inimă și diabet.

Multiple cercetări au arătat că acizii grași Omega-3 pot îmbunătăți rezistența la insulină, inflamația și pot reduce factorii de risc pentru boli de inimă la persoanele cu sindrom metabolic [18][19].

În cazul steatozei hepatice non-alcoolice studiile au arătat că acizii grași Omega 3 reprezintă un potențial tratament pentru reducerea inflamației ficatului asociată cu acumularea de grăsime [20].

Omega-3 pot îmbunătăți sănătatea oaselor și a articulațiilor

S-a demonstrat că acizii grași esențiali măresc absorbția de calciu din intestin, parțial prin îmbunătățirea efectelor vitaminei D3, mărind în același timp încorporarea calciului în oase și sinteza colagenului osos [21].

Pacienții care își asigură un aport suplimentar omega-3 au raportat diminuarea durerilor articulare și creșterea forței de prindere [22].

Omega 3 diminuează inflamația și previn cancerul

Acizii grași Omega-3 pot reduce producția de molecule și substanțe asociate procesului inflamator, precum eicosanoidele inflamatorii și Interleukina 6 (IL-6) [23].

Studiile au arătat în mod constant o legătură între aportul mărit de Omega-3 și reducerea inflamației [24].

În domeniul oncologiei s-a arătat că persoanele cu o alimentație bogată în Omega-3 prezintă un risc cu pnă la 55% mai mic de dezvoltare a cancerului de colon [25]. De asemenea, consumul de omega-3 este asociat cu un risc redus de cancer de prostată la bărbați și de cancer mamar la femei [26].

Omega 3 în asociere cu fosfolipide naturale

Fosfolipidele ajută la producerea acetilcolinei, neurotransmițătorul memoriei creierului, precum și la furnizarea nutrimentelor care sunt implicate într-un proces cheie al organismului numit metilare și care se referă la modul în care organismul și creierul păstrează în echilibru mii de substanțe biochimice esențiale, cum ar fi neurotransmițătorii.

Alături de acizii grași Omega-3 fosfolipidele reprezintă o hrană celulară, neuronală, ce îmbunătățește dispoziția, sănătatea mintală și performațele intelectuale, oferind protecție împotriva tulburărilor cognitive ce pot apărea odată cu vrsta și împotriva bolii Alzheimer.

LipoCellTech™

Vitamine minerale, extracte naturale în formă de pudră lipozomală pură3 atribute lipozomale

Absorbția suplimentelor lipozomale este de 20 de ori mai mare dect în cazul suplimentelor clasice. Tehnologia brevetată LipoCellTech™, Marea Britanie, distribuită exclusiv în Romnia sub brandul Hypernatura®, permite obținerea unei forme unice, naturale, de lipozomi, fără utilizarea temperaturilor și a presiunilor înalte, fără solvenți sau adăugare de alcool, arome sau alte ingrediente inactive.

Cele mai cunoscute metode de producere a suplimentelor lipozomale utilizează temperaturi și presiuni înalte, sau substanțe chimce. Din cauza acestui motiv ingredientele active nu rămn intacte.

Tehnologia de încapsulare lipozomală LipoCellTech™permite obținerea lipozomilor printr-o metodă naturală și unică în lume.

  • Moleculele lipozomale au stabilitate și biodisponibilitate ridicate;
  • Nu necesită adăugarea alcoolului și a substanțelor chimice pentru conservare;
  • Metoda unică, brevetată în SUA, nu necesită utilizarea temperaturilor înalte și a presiunilor ridicate;
  • Capsulele sunt condiționate în flacon de sticlă brună (singura soluție de ambalare care păstrează nealterate calitățile produsului și nu influențează proprietățile acestuia);
  • Gustul este neutru, fără arome adăugate, iar capsulele sunt foarte ușor de administrat.

Majoritatea suplimentelor sub formă de comprimate, capsule sau pudră, sunt foarte puțin absorbite de către corp. Ele sunt distruse în mediul intestinal înainte de a ajunge la destinație.

Prin învelișul fosfolipidic, vitaminele și mineralele lipozomale sunt protejate pe măsură ce înaintează prin stomac și intesitne. Microsfera lipozomală, alături de nutrienții pe care îi poartă în interiorul ei, ajunge intactă în fluxul sanguin, după care este absorbită direct în celulă.

Metoda folosită de LipoCellTech™ reproduce modelul naturii

Tehnologia brevetată copiază modul în care organismul obține natural propriile structuri lipozomale. Astfel corpul va recunoaște moleculele lipozomale ca fiind ale sale, asigurnd un grad de absorbție ce depășește 95%. După livrarea ingredientelor active către celule, învelișul fosfolipidic din care este compus lipozomul se contopește cu peretele celular,fortificndu-l și regenerndu-l.

Procesul patentat de obținere naturală a lipozomilor a luat naștere dintr-un studiu atent al structurilor lipidice și dezvoltarea, în parcursul mai multor ani, de diferite metode de înfășurare a lipidelor în jurul unor enzime și molecule, astfel înct aceastea să poată fi studiate în mediul lor natural cu scopul obținerii de rezultate exacte.

Produsele lipozomale inovatoare ale LipoCellTech™ se remarcă prin compoziția lor pură. Metoda de producție asigură prezența ingredientelor pure, active și lipsa agenților de încărcare, antiaglomeranților sau a conservanților.

În parcursul întregului proces brevetat de producție se folosesc doar ingrediente selecționate pentru puritatea lor. Unitatea de producție este certificată GMP și respectă proceduri stricte de calitate. Fiecare etapă a procesului de fabricație este atent documentată și testată. Curățarea utilajelor de producție LipoCellTech™ este făcută exclusiv cu agenți de curățare organici.

Procesul de încapsulare lipozomală permite trecerea intactă a substanțelor active prin sistemul digestiv fără a fi afectat de sucurile gastrice, enzime digestive, săruri biliare, ducnd nutrienții direct către celulele corpului. Chemotactismul funcționează într-un mod evident și permite lipozomilor să fie atrași de celulele umane prin faptul că sunt practic „bio-identici” și astfel eliberează ingredientele active, direct în celulă, în organele țintă. Acest proces oferă cel mai înalt nivel de biodisponibilitate.

Din păcate termenul lipozomal nu este protejat prin lege, astfel există și produse vndute ca fiind lipozomale dar formulele rezultate, de cele mai multe ori, nu prezintă stabilitate în tractul digestiv. Majoritatea formelor „liposolubile” se distrug rapid în procesul de digestie înainte de a avea loc absorbția lor, elibernd substanțele nutritive în intestinul subțire, de unde pot fi eliminate cu ușurință din corp și astfel nu există practic o diferență față de forma clasică.

De ce Lipozomal Vegan Omega 3 Hypernatura®
  • Lipozomii sunt microsfere cu înveliș fosfolipidic identic cu cel al membranei celulare;
  • Tehnologie brevetată de obținere naturală a lipozomilor, fără aditivi chimici, solvenți organici, temperaturi ridicate sau presiuni înalte;
  • Stabilitatea mare a lipozomilor nu permite pierderea sau distrugerea substanței active pe tractul digestiv;
  • Dimensiunea maximă a lipozomilor purtători este de 172 nm;
  • Fosfolipidele sunt extrase din semințe de floarea soarelui provenite din culturi cu identitate protejată non-GMO și fructe de palmier RSPO;
  • Nu conține alergeni (soia) sau conservanți (alcool, sorbat de potasiu);
  • Absorbție maximă la nivel intestinal și celular;
  • Lipozomii cedează nutrienții direct în celule;
  • Fosfolipidele de înaltă puritate hrănesc și regenerează peretele celular;
  • Nu necesită doze mari pentru instalarea efectelor.
Administrare Vegan Omega 3 Hypernatura®:

2 capsule pe zi, cu apă, preferabil în timpul meselor sau așa cu recomandă specialistul.

Compoziție per 2 capsule:

Ulei extras din microalgele Schizochytrium Sp. 334 mg (conține DHA+EPA 250 mg), dextrină de tapioca 334 mg, complex lipozomal original LipoCellTech™ de fosfolipide ale acizilor oleic și palmitic din semințe de floarea soarelui provenite din culturi cu identiate protejată non-GMO și fructe de palmier provenite din culturi RSPO 166 mg.

Nu conține: coloranți, conservanți, alcool, arome sintetice, zahăr, organisme modificate genetic, gluten, derivați din carne și lapte, drojdie, soia, sau alte ingrediente inactive.

Prezentare: flacon din sticlă brună (singura soluție de ambalare care păstrează nealterate calitățile produsului și nu influențează proprietățile acestuia) cu 60 capsule vegetale (hipromeloză);

Producător: LipoCellTech™, Netherlands.

Precauții:

Utilizarea de către femeile însărcinate sau care alăptează se poate face la recomandarea consultantului de specialitate;
A nu se depăși doza zilnică recomandată;
A nu se lăsa la indemna şi la vederea copiilor mici. A se păstra în ambalajul original, la loc uscat, ferit de razele soarelui;
A nu se utiliza de către persoanele cu alergie la oricare dintre ingrediente;
A se păstra ferit de căldură și umiditate în ambalajul original,
Un supliment alimentar nu este un substitut pentru o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.
Informațiile prezentate au scopul de a oferi suport practicienilor din domeniul sănătății. Vă rugăm să urmați sfatul unui medic în cazul unor probleme de sănătate.

Certificat de notificare emis de Ministerul Sănătății prin CRSP Iași – seria AD nr. 3253/30.05.2022.

Unic importator și distribuitor pentru Romnia SC HYPERFARM SRL

Referințe: [1] Roberta Cazzola, Samantha Russo-Volpe, Elizabeth A Miles, Dinka Rees, Tapati Banerjee, Catherine E Roynette, Solenne J Wells, Marie Goua, Klaus W J Wahle, Philip C Calder, Benvenuto Cestaro, Age- and dose-dependent effects of an eicosapentaenoic acid-rich oil on cardiovascular risk factors in healthy male subjects, Atherosclerosis, 2007 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16879829/) [2] Julicristie M Oliveira, Patrícia H C Rondó, Omega-3 Fatty Acids and Hypertriglyceridemia in HIV-Infected Subjects on Antiretroviral Therapy: Systematic Review and Meta-analysis, HIV Clin Trials, 2011(https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1310/hct1205-268) [3] Alfons Ramel, J Alfredo Martinez, Mairead Kiely, Narcisa M Bandarra, Inga Thorsdottir, Moderate consumption of fatty fish reduces diastolic blood pressure in overweight and obese European young adults during energy restriction, Nutrition, 2010 (https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0899900709001701) [4] Guy D Eslick, Peter R C Howe, Caroline Smith, Ros Priest, Alan Bensoussan, Benefits of fish oil supplementation in hyperlipidemia: a systematic review and meta-analysis, International Journal of Cardiology, September 2008 (https://www.internationaljournalofcardiology.com/article/S0167-5273(08)00524-X/fulltext) [5] Roberto Marchioli, Federica Barzi, Elena Bomba, Carmine Chieffo, Domenico Di Gregorio, Early protection against sudden death by n-3 polyunsaturated fatty acids after myocardial infarction: time-course analysis of the results of the Gruppo Italiano per lo Studio della Sopravvivenza nell’Infarto Miocardico (GISSI)-Prevenzione, Circulation, 2002 (https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/01.CIR.0000014682.14181.F2) [6] Qianqian Wang, Xiaohua Liang, Laiyuan Wang, Xiangfeng Lu, Jianfeng Huang, Jie Cao, Hongfan Li, Dongfeng Gu, Effect of omega-3 fatty acids supplementation on endothelial function: a meta-analysis of randomized controlled trials, Atherosclerosis 2012 (https://www.atherosclerosis-journal.com/article/S0021-9150(12)00010-X/fulltext) [7] Meharban Singh, Essential fatty acids, DHA and human brain, Indian J Pediatr, 2005 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15812120/) [8] Emily K K Tai, Xiao Bo Wang, Zhen-Yu Chen, An update on adding docosahexaenoic acid (DHA) and arachidonic acid (AA) to baby formula, Food Funct, 2013 (https://pubs.rsc.org/en/content/articlelanding/2013/FO/c3fo60298b) [9] Ingrid B Helland, Lars Smith, Kristin Saarem, Ola D Saugstad, Christian A Drevon, Maternal supplementation with very-long-chain n-3 fatty acids during pregnancy and lactation augments children’s IQ at 4 years of age, Pediatrics, 2003 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12509593/). [10] Donna Gillies, John Kh Sinn, Sagar S Lad, Matthew J Leach, Melissa J Ross, Polyunsaturated fatty acids (PUFA) for attention deficit hyperactivity disorder (ADHD) in children and adolescents, Cochrane Database Syst Rev. 2012 (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6599878/). [11] I Maitra, E Serbinova, H Trischler, L Packer, Alpha-lipoic acid prevents buthionine sulfoximine-induced cataract formation in newborn rats, Free Radical Biology and Medicine, 1995 (https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/089158499400195P?via%3Dihub) [12] Michael H Bloch, Ahmad Qawasmi, Omega-3 fatty acid supplementation for the treatment of children with attention-deficit/hyperactivity disorder symptomatology: systematic review and meta-analysis, J Am Acad Child Adolesc Psychiatry, 2011 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21961774/03). [13] Vicent Balanzá-Martínez, Gabriel R Fries, Gabriela D Colpo, Patricia P Silveira, André K Portella, Rafael Tabarés-Seisdedos, Flávio Kapczinski, Therapeutic use of omega-3 fatty acids in bipolar disorder, Expert Review of Neurotherapeutics, 2011 (https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1586/ern.11.42) [14] Peet, M., Stokes, C. Omega-3 Fatty Acids in the Treatment of Psychiatric Disorders. Drugs 65, 1051–1059 (2005) (https://doi.org/10.2165/00003495-200565080-00002) [15] Giuseppe Grosso, Fabio Galvano, Stefano Marventano, Michele Malaguarnera, Claudio Bucolo, Filippo Drago, Filippo Caraci, „Omega-3 Fatty Acids and Depression: Scientific Evidence and Biological Mechanisms”, Oxidative Medicine and Cellular Longevity, vol. 2014, Article ID 313570, 16 pages, 2014 (https://doi.org/10.1155/2014/313570) [16] M. Hasan Mohajeri, Barbara Troesch, Peter Weber, Inadequate supply of vitamins and DHA in the elderly: Implications for brain aging and Alzheimer-type dementia, Nutrition, 2015 (https://doi.org/10.1016/j.nut.2014.06.016) [17] Bénédicte M. J. Merle, Pascale Benlian, Nathalie Puche, Ana Bassols, Cécile Delcourt, Eric H. Souied; Circulating Omega-3 Fatty Acids and Neovascular Age-Related Macular Degeneration. Invest. Ophthalmol. Vis. Sci. 2014 (https://doi.org/10.1167/iovs.14-13916) [18] Mahmoud Ebrahimi, Majid Ghayour-Mobarhan, Samaneh Rezaiean, Maryam Hoseini, Seyyed Mohamad Reza Parizade, Omega-3 fatty acid supplements improve the cardiovascular risk profile of subjects with metabolic syndrome, including markers of inflammation and auto-immunity, Acta Cardiol 2009 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19593941/) [19] Frida Dangardt, Walter Osika, Yun Chen, Omega-3 fatty acid supplementation improves vascular function and reduces inflammation in obese adolescentsAtherosclerosis, 2010 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20727522/) [20] Helen M Parker, Nathan A Johnson, Catriona A Burdon, Omega-3 supplementation and non-alcoholic fatty liver disease: A systematic review and meta-analysis, Journal of Hepatology, 2011 (https://www.journal-of-hepatology.eu/article/S0168-8278(11)00740-9/fulltext) [21] M C Kruger, D F Horrobin, Calcium metabolism, osteoporosis and essential fatty acids: a review, Progress in Lipid Research, 1997 (https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0163782797000076), [22] T C Danao-Camara, T T Shintani, The dietary treatment of inflammatory arthritis: case reports and review of the literature, Hawaii Med J, 1999 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10377605/) [23] Philip C Calder, n-3 polyunsaturated fatty acids, inflammation, and inflammatory diseases, Am J Clin Nutr, 2006 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16841861/) [24] Kelei Li, Tao Huang, Jusheng Zheng, Kejian Wu, Duo Li, Effect of marine-derived n-3 polyunsaturated fatty acids on C-reactive protein, interleukin 6 and tumor necrosis factor α: a meta-analysis, PLoS One, 2014 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24505395/) [25] Xiao Zhong, Yu-Jing Fang, Zhi-Zhong Pan, Dietary fat, fatty acid intakes and colorectal cancer risk in Chinese adults: a case-control study, Eur J Cancer Prev, 2013 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23377001/) [26] Paul D Terry, Jennifer B Terry, Thomas E Rohan, Long-chain (n-3) fatty acid intake and risk of cancers of the breast and the prostate: recent epidemiological studies, biological mechanisms, and directions for future research, J Nutr, 2004 [27]

lipozomal caracteristici

Additional information

Magazin