Description
Maia uscata din einkorn bio 100g
Inlocuitorul perfect pentru drojdie, maia din grau Einkorn este alegerea ideala pentru un aluat sanatos si gustos. Faina de einkorn este pusa la fermentat impreuna cu acidul lactic si drojdia (doar prima fermentare, dupa aceasta maia se poate utiliza de la un aluat la altul asa cum este), iar dupa 5-10 zile se formeaza maia. Aceasta este apoi uscata.
Ingrediente: faina integrala de GRAU Einkorn*, culturi starter initiale (acid lactic, drojdie).
*din agricultrua ecologica
Valori nutritionale/100g:
Energie: 1501Kj/ 355Kcal
Grasimi: 2.8g din care saturate 0.42g
Carbohidrati: 67.7g din care zaharuri 0.35g
Proteine: 11.4g
Fibre: 6.6g
Saruri: <0.005g
Mod de folosire:
Pasul 1: intr-un vas se amesteca 1kg de faina cu 17g de sare si un plic de maia (100g) dupa care se adauga 750ml apa (37grade celsius);
Pasul 2: aluatul se lasa la dospit, la temperatura camerei, timp de 24 de ore intr-un vas acoperit;
Pasul 3: se modeleaza aluatul in forma dorita dupa care se asteapta 15 minute pentru ca aluatul sa se aseze (linisteasca);
Pasul 4: se pune in cuptor la 180-200 de grade Celsius timp de 60-70 minute.
Perioada poate sa difere in functie de cuptorul folosit.
Produs in UE
100g