PANTHENOL (PROVITAMINA B5) UZ COSMETIC 10ML MAYAM

10,90 lei

La comenzi de 199 lei transportul prin curier este gratuit in Romania, chiar daca pe pagina de finalizare a comenzii va aparea o taxa de livrare. Acest text il veti intalni doar la anumite produse, asta fiindca pe site sunt listate produse de la 10 magazine diferite si fiecare magazin in parte are taxe de livrare si politici de livrare diferite. Aici gasiti detalii.

SKU: RVM202027344 Category: Tag:

Description

 

Introducere

Panthenolul este un activ hidratant, cicatrizant şi calmant pentru piele inclusiv cea iritată, este fortifiant şi reparator pentru păr.

Din grupul vitaminelor B face parte acidul pantotenic – vitamina B5 – care este un element esenţial pentru toate formele de viaţă. Se găseşte în toate celulele vii sub forma unei enzime esențiale pentru numeroase reacţii metabolice.

Numele său derivă din cuvântul grecesc panthoten care înseamna peste tot , mici cantităţi găsindu-se în aproape orice aliment, mai ales în cereale integrale, legume, ouă, carne sau laptişor de matcă. Cea mai comună formă a acidului panthotenic este precursorul său – provitamina B5 – numită panthenol. Panthenolul se găseşte sub forma a doi izomeri: D si L, numai forma D fiind biologic activă – Dexpanthenol sau D-Panthenol.

Insuficienta cantitate de acid panthotenic favorizează creşterea secreţiei glandelor sebacee şi implicit apariția acneei. Aplicaţiile locale de panthenol duc la accelerarea vindecării rănilor şi la obţinerea unui ţesut cicatriceal de calitate.

Inclus în creme îmbunătățește hidratarea, vindecă inflamațiile și este absorbit rapid.

La nivelul firului de păr panthenolul este extrem de util pentru proprietăţile sale emoliente, hidratante, lubrefiante. Se ataşează cu uşurinţă firului de păr îmbrăcându-l în totalitate, netezindu-l şi conferindu-i strălucire.

Sinonime: Provitamina B5, pantothenol, dexpanthenol.

PREZENTARE: lichid clar incolor, vâscozitate ridicată, miros slab caracteristic

se livrează însoţit de o seringă pentru facilitarea dozării.

Precizări:

  • LOT 635 – concentraţie 100% – foarte vâscos şi dificil de dozat, astfel am optat să aducem în concentraţie de 75%
  • loturile începând cu 713 (febr.2012 →) – concentraţie 75%, dozare facilă

Proprietăţi

  • pătrunde cu uşurinţă în piele şi firul părului
  • puternic hidratant si dedurizant al pielii
  • elasticizant al pielii
  • antiinflamator, calmează pielea iritată
  • promovează epitelizarea, vindecă răni minore
  • hidratant al părului, conferă strălucire, previne despicarea firelor
  • emoilent și lubrifiant al părului

Utilizare

  • concentraţia uzuală recomandată este de 0.5-3% (lot 635) şi 2-5% (loturi începând de la 713)
  • adăugat ca ingredient în compozitii cosmetice ca activ la faza finală
  • se poate include şi ulterior în cosmetice deja preparate, care conţin şi apă obligatoriu
  • ingredient potrivit pentru creme, loţiuni, şampoane, balsam de păr, soluţii de baie, produse de machiaj

Additional information

Magazin

Brand