Description
Spirulina PULBERE organica, 250g – Obio
Ce este spirulina?
Spirulina plantensis este o alga verde-albastruie. Forma ei de existenta are la radacini cele mai primitive forme de viata de pe planeta. Reprezinta un aliment complet si un supliment alimentar complet. Spirulina este folosita de secole pentru nutrientii din compozitia sa si pentru marea ei calitate, aceea de a sustine viata. Astazi spirulina se cultiva organic pe scara din ce in ce mai larga, si este recunoscuta pe plan mondial pentru beneficiile sale ca si aliment.
Spirulina pulbere contine oligoelemente si minerale esentiale, care sunt asimilate in mod usor si natural de catre organismul uman.
Pe langa faptul ca este o sursa vegetariana de proteine si vitamina B12, alte componente nutritionale majore se regasesc in spirulina pulbere: acizii grasi esentiali, phycocyanina (aceasta ajuta la asimilarea fierului in organism), clorofila (curata si detoxifica organismul si ajuta la eliminarea metalelor grele), beta-caroten (este prezent in spirulina de 10 ori mai mult decat in morcovi), si antioxidanti.
De mai bine de 30 de ani, spirulina pulbere este numarul unu pentru suplimentarea unui stil de viata vegetarian. Spirulina este o sursa mai bogata in proteine decat carnea de vita sau chiar decat soia.
Ingrediente: 100% spirulina*
*din agricultura ecologica
Valori nutritionale/100g:
Energie: 1453Kj/ 342.6Kcal
Grasimi: 0.76g din care saturate 0.42g
Carbohidrati: 13.98g din care zaharuri 0.1g
Proteine: 67.85g
Fibre: 4.2g
Saruri: <0.907g
Cantitatea zilnica recomandata este de 5 grame de 3 ori pe zi (1 lingurita are aproximativ 5 grame). Se poate amesteca in apa plata, in bautura preferata, sau presarata pe salate. Nu este recomandat sa o amestecati cu lichide peste 40 de grade, deoarece isi pierde din proprietati.
A se pastra in loc uscat, resigilati punga dupa deschidere (punga este prevazuta cu fermoar).
Alergeni: contine sulfiti. Sulfitii se regasesc in mod natural in microalge (spirulina, chlorella).
Gramaj: 250g
Tara de origine: China
SPIRULINA
Spirulina este promovata ca tratament pentru o gamă largă de probleme de metabolism , de sănătate a inimii, inclusiv scăderea în greutate, diabetul zaharat și colesterolul ridicat.Se recomanda, de asemenea, Spirulina ca un ajutor pentru diferite afecțiuni mentale și emoționale, inclusiv anxietate, stres, depresie și deficit de atenție-hiperactivitate (ADHD).
Spirulina este o microalgă de culoare verde-albăstrie, una dintre cele mai vechi forme de viaţă de pe Pământ.
Caracterizată ca fiind un „superaliment“, spirulina este atât de bogată în nutrienţi încât o dietă bazată pe apă şi pe această algă poate să susţină buna funcţionare a organismului.Spirulina înglobează în proporţie de 60-70% proteine pure, are toţi cei opt aminoacizi esenţiali (izoleucina, leucina, lizina, metionina, fenilalanina, treonina, triptofanul şi valina) care pot să menţină o stare de sănătate optimă.
Printre ceilalţi nutrienţi valoroşi pe care îi conţine se numără: acid gama-linoleic, care reduce colesterolul rău LDL (lipoproteine de joasă densitate şi previne apariţia bolilor de cardiovasculare), ficocianina(substanţă care inhibă formarea cancerului de colon), un nivel mare de beta-caroten depasind morcovii şi spanacul, acid arahidonic, vitamina B12, fier, clorofilă şi acizi nucleici ARN şi ADN.Pe lângă vitamina B12, spirulina mai conţine vitaminele D, E, K, calciu, crom, cupru, iod, magneziu, fosfor, potasiu, seleniu şi zinc.
Este folosita ca supliment in scopul de a aduce aport important de proteine, vitamine si minerale,antidot impotriva otravirii cu Arsenic( prin continutul mare de clorofila), in lupta impotriva alergiilor( cele de la nivelul nasului), ajuta la reglarea presiunii arteriale , controleaza colesterolul rau, stimuleaza imunitatea,imbunatateste memoria si performanta , antioxidant puternic,are proprietati antiinflamatori, eficienta impotriva anemiei.
Noua intelegere a geneticii, fiziologiei si proprietatilor biochimice a determinat oamenii de stiinta sa o transfere in regatul bacteriilor ;la început a fost clasificata în genul Arthrospira, dar mai târziu a fost introdusa în genul Spirulina. Există mai multe specii, dar cele trei – Spirulina platensis, Spirulina maxima și Spirulina fusiformis – sunt studiate pe scară largă datorită valorilor lor nutriționale ridicate și potențialelor terapeutice, potrivit autorilor studiului.
În afară de suplimente, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) permite producătorilor să utilizeze Spirulina ca aditiv de culoare în gume, bomboane și alte produse alimentare ambalate.
Spirulina se spune că ajută la o serie de probleme de sănătate , pentru aceasta este necesara si o sustinere prin studii temeinice .Iata cateva din studiile comunicate in ultimul an :
Spirulina pentru a opri malnutriția
Având în vedere profilul său nutrițional ridicat, oamenii de știință care examinează malnutriția au arătat un interes pentru Spirulina. Mai multe studii au analizat efectele suplimentelor sale în rândul populațiilor subnutrite, inclusiv femeile gravide anemice și copiii din țările în curs de dezvoltare cu rate ridicate ale sărăciei(potrivit unei revizuiri din 2017 publicată în Jurnalul de Cercetări Medicale Internaționale)
In urma studiului s-a observat o îmbunătățire semnificativă a câștigului în greutate și în înălțime, a nivelului feritinei și a fierului și a volumului de hemoglobină fata de cei ce au primit suplimente regulate doar de vitamine și minerale.
Un studiu realizat în anul 2015, publicat de Nutrition Journal, avand ca subiect persoane HIV–pozitive subnutrite din Camerun, a înregistrat rezultate pozitive similare, La participanții care primesc Spirulina, celulele sistemului imunitar care sunt mult reduse prin HIV au crescut, la fel ca nivelurile de hemoglobină.
Site-ul JSW Energy raportează o reducere cu 46% a cazurilor de malnutriție în rândul copiilor de vârstă mică, al femeilor însărcinate și al mamelor care alăptează, iar studiile științifice sunt în curs de desfășurare pentru a înțelege mai bine efectele acestui program.
Spirulina ca antioxidant
Antioxidanții sunt compuși care ajută la combaterea daunelor asupra celulelor și in special asupra ADN-ului , daune care conduc la cancer, boli de inimă și alte boli cronice. Organismul face unii antioxidanți, iar alții se găsesc în alimente. In curs sunt cercetari extinse pentru obtinerea de date pozitive pentru acest mecanism protectiv.
Antioxidantele pot ajuta sportivii sa se recupereze de la stresul oxidativ indus de exercitii fizice care contribuie la oboseala musculara – si Spirulina se intampla sa contina mai multi compusi dovediti a avea proprietati antioxidante, inclusiv compusi fenolici, fitocianine, tocoferol si beta-caroten, potrivit unui studiu publicat in 2010 .
Câteva studii de cercetare privind efectul Spirulinei asupra colesterolului și trigliceridelor (sau a efectelor hipolipidemice) au descoperit că Spirulina este benefică. La sfarsitul studiului, au existat reduceri semnificative ale colesterolului in randul celor care au fost tratati, in conformitate cu rezumatul publicat in Annals of Nutrition and Metabolism.
La sfârșitul experimentului, nivelurile medii de trigliceride, colesterolul total și colesterolul LDL (lipoproteine cu densitate scăzută) potențial dăunător au scăzut.
Doctorii recunosc acum ca boala cardiaca nu este doar o tulburare a colesterolului si a trigliceridelor, ci si o boala inflamatorie cronica spirulina avand efect si in procesul antiinflamator inflamator cat si in scaderea riscului oxidativ.
Studii în desfășurare privind Spirulina
Studiile medicale sunt in prezent in curs de desfasurare pentru a determina efectul Spirulinei asupra infectiilor virale, vindecarea ranilor si a sistemului imunitar in general.Se cauta dovezi pentru a determina dacă suplimentele de Spirulina pot ajuta la digestie sau la scăderea în greutate, tratează probleme de memorie, anxietate sau depresie. Studiile trebuie să demonstreze că Spirulina are efect asupra nivelurilor de energie și a cronului
Se recomanda cercetarea sursei de Spirulina in suplimente pentru a se asigura ca acestea sunt cultivate in conditii de siguranta si testate pentru toxine.
De asemenea se recomanda discutii personalizate cu medicii pentru efecte si interferente cu alte terapii.
Spirulina se poate consuma sub forma de pulbere, capsule si trebuie sa fie raw,bio/organica si cu perete spart.
Din retetele incercate de consumatorii produselor raw/vegan
Budincă de chia cu spirulină (1 porție)
Ai nevoie de:
240 ml lapte de cocos,2 linguri seminte de chia,1 linguriță spirulină pudră,1 linguriță de miere
Topping-uri, la alegere: fructe proaspete sau congelate, nuci, cocos, granola
Toate ingredientele pentru budincă se pun în blender și se amesteca până se omogenizeaza,amestecul de budinca se toarna intr-un recipient cu capac etans si se lasa la frigider 2-3 ore sau ,mai bine, peste noapte.
Inainte de a consuma produsul ornati-l cu unul din topping-urile sugerate