Description
Afine pudra bio, 60g – Obio
Datorita procesului de inghetare prin uscare (liofilizare), pudra rezultata este foarte concentrata. Pentru a obtine 1kg de pudra de afine uscate prin inghetare, se folosesc 10kg de afine.
Ingrediente: 100% afine pulbere*
*din agricultura ecologica
Valori nutritionale/100g:
Energie: 1413KJ/342.50Kcal
Carbohidrati: 14.2g din care zaharuri 4.69g
Fibre: 47.5g
Proteine: 13.14g
Grasimi: 15.36g din care saturate 0.86g
Saruri: 5mg
Sugestie de folosire: in sucuri, smoothie, salate de fructe, deserturi, prajituri.
Produs certificat ecologic
Gramaj: 60g
Ce trebuie sa stiti despre AFINE:
Sunt un aliment sanatos, datorita continutului ridicat de nutrienti si antioxidanti. Datorita acestui continut sunt asimilate grupului de super-alimente .
Sunt consumate proaspete, gatite ca sos de afine, bauturi de afine, uscate , sub forma de pudre, sau congelate.
O jumatate de ceasca de afine contine doar 25 de calorii.
Produsul este foarte bogat in antioxidanti, tanin si polifenoli, afinele neutralizand prin acesti componenti radicalii liberi care imbatranesc si imbolnavesc organismul.
Consumul de afine sau pulbere de afine este benefic in afectiuni oftalmologice , in reglarea valorilor crescute ale tensiunii arteriale, pentru ameliorarea diabetului zaharat , ca antidiareic , sau in vindecarea infectiilor bacteriene ale tractului urinar.
Afinele sunt bogate in vitamina C, vitamina A si vitamina K. si de asemenea in proantocianidine , un antioxidant care poate ajuta la prevenirea unor boli degenerative.
ATENTIE! Deoarece acestea sunt o sursa buna de vitamina K, persoanele care utilizeaza diluanti de sange ar trebui sa-i intrebe pe medicul lor inainte de a consuma SUPLIMENTE CU AFINE
Iata cateva modalitati prin care afinele intervin in sporirea starii de sanatate:
1)Infectii ale tractului urinar
Din punct de vedere istoric, au fost folosite ca tratament pentru boli ale vezicii urinare si ale rinichilor.
Afinele sunt probabil cel mai bine cunoscute pentru rolul lor in prevenirea infectiilor tractului urinar , in special pentru cei cu infectii recurente. Nivelul ridicat de proantocianidine antioxidante in afine ajuta la stoparea aderarii anumitor bacterii la peretii tractului urinar. In acest fel, proantocianidine antioxidante din afine ajuta la prevenirea infectiilor, dovedit de cercetatorii de la A & M Health Science Center Colegiul de Medicina din Houston .
2) Boala cardiovasculara
Unele dovezi sugereaza ca polifenolii din afine pot reduce riscul bolilor cardiovasculare (CVD). Acest lucru se realizeaza prevenind acumularea trombocitelor si reducerea tensiunii arteriale, prin mecanisme anti-inflamatorii.
3) Cancer
Cercetarile au aratat ca substantele nutritive din afine pot ajuta la incetinirea progresiei tumorale si pot avea un impact pozitiv asupra cancerului de prostata, ficat, san, ovarian si de colon.
4) Dental
Proantocianidinele din afine pot aduce beneficii pentru sanatatea orala. Ele fac acest lucru prin prevenirea aderarii bacteriilor de dinti, potrivit cercetatorilor de la Centrul pentru Biologie Orala si Departamentul de Stomatologie de la Universitatea din Rochester Medical Center. Aduc beneficii in prevenirea bolii gingivale.
5)Nutritie – iata cat de generos este continutul acestor fructe
O jumatate de ceasca sau 55 de grame de merisor taiata contine:
25 de calorii
0,25 grame (g) de proteina
0,07 g de grasime
6,6 g de carbohidrat, incluzand 2,35 g de zahar
2 g de fibre
5 miligrame (mg) de calciu
0,12 mg de fier
3,5 mg de magneziu
6 mg de fosfor
44 mg de potasiu
1 mg de sodiu
0,05 mg zinc
7,7 mg de vitamina C
0,5 micrograme (mcg) de folic DFE
35 UI de vitamina A
0,72 mg de vitamina E
2,75 mcg de vitamina K
contine, de asemenea, tiamina B vitaimina, riboflavina, niacina si vitamina B6.
Exceleaza prin continutul in vitamina C, fibre si vitamina E.
Vitamina C
Vitamina C este un puternic antioxidant natural. Vitamina C nu numai ca poate bloca unele dintre daunele cauzate de radicalii liberi, ci si imbunatateste absorbtia de fier din surse vegetale , stimuleaza sistemul imunitar si fenomenele reparatorii ale tesuturilor.
Aportul de fibre este asociat cu riscuri semnificativ mai scazute de aparitie a unor conditii de boala incluzand boala coronariana, accident vascular cerebral, hipertensiune arteriala, diabet, obezitate si anumite boli gastro-intestinale.
De asemenea, s-a aratat ca aportul crescut de fibre reduce tensiunea arteriala si nivelul colesterolului, imbunatateste sensibilitatea la insulina si creste pierderea in greutate pentru persoanele obeze.
Vitamina E este un antioxidant solubil in grasimi care este implicat in functia imuna. Ea poate ajuta la prevenirea sau intarzierea aparitiei bolilor cronice asociate cu radicalii liberi, cum ar fi bolile de inima, cancerul, cataracta, Alzheimer si artrita.