Description
Matcha pudra bio, 60g – Obio
Matcha este un tip de ceai verde pulverizat, facut din frunzele plantei Camellia sinensis, aceleasi specii de plante folosite pentru a face ceai negru, ceai oolong, ceai alb si alte tipuri de ceai verde.
Ceaiul Matcha este consumat de japonezi de mii de ani pentru proprietatile sale antioxidante. Frunzele de ceai verde sunt atent selectionate, uscate, si macinate foarte fin.
Sugestie pentru prepararea ceaiului matcha: adaugati intr-o cana 1 lingurita de matcha, peste care turnati apa fierbinte, aproape de punctul de fierbere. Amestecati bine, ideal cu un dispozitiv special din lemn pentru matcha, dar in lipsa se poate folosi o lingurita. Serviti cald. Puteti creste sau micsora doza de matcha din ceai dupa propriul gust.
Ustensile recomandate: Pamatuf – matura din bambus pentru ceaiul matcha
Ingrediente: 100% frunze de ceai verde macinate*
*din agricultura ecologica
Valori nutritionale/100g:
Energie: 1528Kj/ 362Kcal
Grasimi: 4.5g din care saturate 0.4g
Carbohidrati: 45g din care zaharuri 1g
Proteine: 9.3g
Fibre: 24.6g
Saruri: 0.05g
Produs certificat ecologic
Gramaj: 60g
Beneficiile ceaiului Matcha:
ü Matcha are capacitatea sa scada colesterolul si tensiunea arteriala, sa sporeasca starea de spirit si functia cognitiva, sa sporeasca energia, sa promoveze scaderea in greutate si sa mentina nivelurile de zahar din sange sub control.
ü Preparatele de tip latte matcha si ceaiul sunt un bun substitut pentru cafea, oferind cofeina cu eliberare lenta pentru energie indelungata.
ü Ceaiul Matcha depaseste prin calitati nutritive multe tipuri de ceai verde – este plin de minerale, vitamine, aminoacizi si antioxidanti.
Oamenii de stiinta au confirmat prin studiile lor ca un pahar de ceai Matcha este echivalentul a 10 pahare de ceai verde ca valoare nutritionala si continut de antioxidanti.
ü Lupta cu cancerul, stimuleaza metabolismul si arde grasimile, detoxifiaza corpul natural si eficient, lupta cu virozele si bacteriile, scade nivelul colesterolului si iti face plinul de energie.
ü Matcha contine vitaminele A, cele din complexul B, vitaminele C, E si K, precum si numeroase urme de minerale si aminoacidul teanina.
Daca apa reuseste sa extraga doar o parte din antioxidantii continuti in frunzele de Matcha, pudra, facuta prin macinarea acestora, are proprietati nutritionale mult mai puternice.
Daca aveti in vedere utilizarea Matcha pentru o anumita afectiune, asigurati-va si consultati mai intai medicul dumneavoastra.
Pregatiti Iced Matcha Latte ( reteta preluata )
Ingrediente:
• 1 lingurita ceai Matcha
• ½ ceasca apa fierbinte
• Un pahar lapte rece
• Optional: indulcitor natural
• Optional: 1 lingurita sirop de vanilie
• Cuburi de gheata
Mod de preparare:
1. Amesteca pudra de Matcha cu apa fierbinte. In mod traditional se foloseste o maturica special pentru prepararea ceaiului Matcha, cu care se traseaza miscari in zig-zag.
2. Adauga indulcitorul si siropul de vanilie (daca doresti) si laptele, si amesteca intr-un blender.
3. Adauga si cuburile de gheata si continua sa amesteci in blender pana ce latte-ul Matcha ajunge la consistenta dorita.