Description
Polen crud salcie eco, 230gr – Apiland
Ce este polenul crud?
Polenul crud este unul dintre cele mai hranitoare produse ale stupului. Acesta este considerat de cercetatorii din lumea intreaga ca fiind unul dintre cele mai pure alimente.
Utilizat inca din antichitate de catre egipteni si chinezi ca medicament natural si factor de intretinere a organismului, polenul crud isi demonstreaza astazi pe deplin virtutile terapeutice prin numeroase studii clinice si de laborator.
Sunt persoane care sunt alergice la polen. Insa, este important sa stim ca alergiile sunt determinate de polenurile purtate de vant, iar nu de polenul recoltat de albine. Spre deosebire de polenul purtat de vant, numit si anemofil, cel recoltat de albine, numit entomofil, nu produce alergii. Alergiile la polenul recoltat de albine, in special la polenul crud, sunt cazuri rare. Mai mult, s-a observat ca, daca persoanele care sufera de alergii de primavara consuma in mod curent polen crud (minim 3 lingurite/zi), fenomenele alergice se diminueaza.
Beneficiile polenului crud de salcie:
Protejeaza conjunctiva si corneea
Previne cataracta sau degenerescenta maculara legata de varsta
Ajuta la suportarea tratamentelor clasice aplicate in cazul bolilor de prostata
Intareste imunitatea
Imbunatateste fertilitatea si protejeaza embrionul
Polenurile crude monoflore au calitati si proprietati unice, in functie de florile din care au fost obtinute. Fiecare tip de polen este indicat in anumite afectiuni si are anumite efecte benefice asupra organismului. De asemenea, gustul si culoarea lor difera.
Polenul crud de salcie este de culoare galben-aurie, are o aroma parfumata si un gust delicios. Este numit si perla polenurilor , atat pentru proprietatile sale exceptionale, cat si pentru faptul ca este greu de recoltat, iar cantitatile obtinute sunt mici. Acest lucru se datoreaza faptului ca salcia infloreste primavara devreme, iar temperatura scazuta nu le permite inca albinelor sa iasa prea mult din stup.
Polenul crud de salcie are un continut foarte ridicat de xantofile (luteina si zeaxantina), care au rolul de a proteja conjunctiva si corneea, prevenind cataracta sau degenerescenta maculara. De asemenea, amelioreaza problemele oculare ce apar odata cu varsta.
Prin continutul ridicat de vitamine B,E,C, acizi grasi polinesaturati, antioxidanti, polifenoli, minerale si oligoelemente, polenul crud de salcie ajuta la suportarea tratamentelor clasice aplicate in cazul bolilor de prostata, intareste imunitatea si incetineste procesul de imbatranire.
Fiind foarte bogat in acid folic (vitamina B9), polenul crud de salcie are efect de crestere a fertilitatii si de protejare a embrionului pe durata sarcinii.
Administrarea polenului crud de salcie:
Polenul crud de salcie poate fi administrat atat in forma lui naturala, cat si amestecat cu un iaurt natural sau cu o salata de fructe, la prima masa a zilei.
Doza uzuala recomandata:
Copii – 1 lingurita/zi (5 gr)
Adulti – 1 lingura/zi (15 gr).
Pentru eficienta maxima, se recomanda o cura de minim 7 saptamani (3 caserole), de doua ori pe an, primavara si toamna. Polenul crud de salcie poate fi consumat tot timpul anului, fara restrictii.
Mod de pastrare a polenului crud de salcie:
Polenul crud de salcie se pastreaza obligatoriu la congelator, la temperaturi cuprinse intre -5oC si -18oC.
Polenul crud de salcie rezista pana la 5 zile in afara congelatorului, in ambalajul original, si pana la 10 zile in frigider, dupa desigilare, fara sa isi piarda din proprietati.
Desi se pastreaza la congelator, polenul crud de salcie nu ingheata datorita continutului sau scazut de apa (aproximativ 8-10%). Acest lucru permite consumul sau imediat dupa ce a fost scos din congelator.
De retinut!
Polenul crud de salcie poate fi pus si scos din congelator de nenumarate ori, pastrandu-si integral calitatile.
Polenul crud de salcie ECO este un produs ecologic certificat de Ecoinspect.
Polenul crud de salcie ECO este atestat de catre Bio – Romania, avand statutul de produs ecologic si produs natural.