Description
Immunia Pro reprezintă o formulă sinergică destinată susținerii proceselor imunitare, fiind compusă dintr-o asociere unică de ingrediente active cu stabilitate înaltă. Este un produs nou in Colectia mea, facând parte din gama Vitamunda din Olanda, adusa în România de catre Hypernatura.
- Produs original Vitamunda, Netherlands;
- Doză mare de monolaurină extrasă din ulei de nucă de cocos;
- Extract de usturoi (alicină stabilă), zinc și extract concentrat din semințe de grapefruit;
- Formulă unică pentru susținerea sistemului imunitar;
- Immunia Pro conține doar ingrediente pure, fără aditivi;
- Potrivit pentru vegetarieni și vegani;
- Flacon cu 90 capsule;
- Recomandat în continuarea proceselor de detoxifiere și de susținere imunitară după finalizarea programului de detoxifiere intestinală Vitamunda ColonHyperDetox;
Immunia Pro conține monolaurină, extrasă din ulei de cocos, extract de usturoi (cu alicină stabilă), extract concentrat de grapefruit și mineralul zinc. Această formulă a fost alcătuită special pentru susținerea sistemului imunitar, având ca fundament studiile actuale din domeniul fitoterapiei și terapiei integrative.
Monolaurina este un acid gras care se regăsește în mod natural în laptele matern și în anumite uleiuri vegetale, precum uleiul de cocos.
Monolaurina a demonstrat efecte antibacteriene și antivirale în urma testării în medii de cultură (in vitro). Cercetătorii investighează în prezent utilitatea sa în vivo pe subiecți umani.
Monolaurina antibacteriană, antivirală și antifungică
Studiile arată că monolaurina prezintă efecte antibacteriene împotriva unor tipuri de bacterii, inclusiv împotriva bacteriilor rezistente la antibiotice precum Staphylococcus aureus. Potrivit unui studiu din 2013, monolaurina este eficientă atât in vitro, cât și in vivo (pe ființe vii), împotriva infecției cu Staphylococcus aureus [1].
Alte cercetări indică faptul că monolaurina poate inhiba activitatea altor tipuri de bacterii, cum ar fi Escherichia coli (E. coli) și Bacillus subtilis [2].
S-a raportat că monolaurina inhibă multiple virusuri care afectează oamenii și animalele, printre care: citomegalovirusul, virusul rujeolei, Herpes simplex-1, Herpes simplex-2, HIV, virusul visna, virusul Epstein-Barr, influenza (virusul gripal), pneumonovirus [3].
Un studiu recent a evidențiat că monolaurina prezintă potențial ca tratament antifungic pentru Candida albicans – un tratament care poate diminua, de asemenea, răspunsul pro-inflamator [4].
Extractul din semințe de grapefruit
Extractul din semințe de grapefruit reprezintă un extract foarte concentrat obținut din pulpa, semințele zdrobite și membrana grapefruitului. Este un extract a cărui putere este mult mai mare și care are puține asemănări cu sucul de grapefruit. Extractul conține limonoide și naringenină în concentrații mult mai mari decât sucul de grapefruit. Acești compuși puternici prezintă proprietăți antioxidante, antibacteriene și antimicrobiene semnificative.
Se consideră că extractul din semințe de grapefruit poate fi folosit ca terapie adjuvantă în tratamentul infecțiilor fungice sau bacteriene. S-a demonstrat, in vitro, faptul că acesta deține proprietăți antibacteriene [5].
Zincul și extractul din usturoi
Atât zincul, cât și usturoiul sunt binecunoscute pentru beneficiile lor legate de contribuția la funcționarea normală a sistemului imunitar. Zincul este un oligoelement, însemnând că organismul are nevoie doar de o cantitate mică de zinc în fiecare zi pentru a funcționa corect. Zincul mai este cunoscut ca fiind un nutrient esențial, acesta fiind indispensabil pentru sănătatea și bunăstarea organismului, dar „esențial” mai înseamnă, de asemenea, că organismul nu poate produce zinc de unul singur, fiindu-i necesară obținerea acestui nutrient cheie din alimente sau suplimente alimentare.
Cerințele zilnice de zinc depind de vârstă, dar majoritatea adulților au un necesare de 8-11 mg pe zi. Immunia Pro furnizează 9 mg de zinc per doza zilnică recomandată de 3 capsule.
Immunia Pro conține extract de usturoi cu alicină stabilă reală. Alicina este principalul ingredient activ din usturoi, care îi conferă proprietățile de susținere a sistemului imunitar. Cu toate acestea, extractul de usturoi regăsit în mod obișnuit în unele suplimente conține, de regulă, o cantitate mică de alicină sau cu stabilitate redusă.
Zincul în imunitate
Zincul este necesar pentru numeroase procese din organism, inclusiv: expresia genelor, reacțiile enzimatice, funcția imunitară, sinteza proteinelor, sinteza ADN-ului, vindecarea rănilor, creștere și dezvoltare [6].
Deoarece zincul este necesar pentru o bună funcționare a celulelor imunitare și pentru semnalizarea celulară, deficiența de Zinc poate duce la un răspuns imunitar slăbit [7].
Zincul este, de asemenea, necesar pentru simțurile olfactiv și gustativ. Deoarece una dintre enzimele esențiale pentru gustul și mirosul corespunzător depinde de acest nutrient, o deficiență de zinc poate reduce capacitatea de a simți corespunzător gustul sau mirosul [7].
O analiză din 2020 notează că zincul ajută la stimularea sistemului imunitar și la protejarea membranelor mucoase. Persoanele cu deficiențe de zinc par să aibă un risc mai mare de a dezvolta diverse infecții, inclusiv pneumonie [8].
Conform datelor clinice cunoscute până în acest moment zincul contribuie la:
- Funcționarea normală a sistemului imunitar;
- Protecția celulelor împotriva stresului oxidativ;
- Sănătatea părului, a pielii și a unghiilor [9];
- Susținerea sănătății ochilor [10];
- Dezvoltarea și întreținerea structurilor osoase (prevenirea osteoporozei) [11];
- Susținerea unui echilibru acido-bazic sănătos [12];
- Menținerea unei funcții cognitive normale [13];
- Procesul de diviziune celulară;
- Echilibrul hormonal [14];
- Fertilitatea și reproducerea normală [14];
- Sinteza și metabolizarea normală a carbohidraților, a grăsimilor, a proteinelor și a ADN-ului.
Usturoiul – un antibiotic și antifungic natural
Cercetările efectuate sugerează posibilitatea folosirii compușilor din usturoi drept agenți antivirali. În afară de stimularea sistemului imunitar, acesta poate ajuta la prevenirea pătrunderii virusurilor în celulele gazdă sau a replicării în interiorul celulelor [15].
Alicina este compusul responsabil pentru capacitatea usturoiului de a lupta împotriva bolilor. Este considerat ca fiind cu spectru larg, însemnând că este capabil să vizeze cele două tipuri principale de bacterii care provoacă boli.
Alicina pare să sporească, de asemenea, efectul altor antibiotice. Din acest motiv, poate ajuta la combaterea rezistenței la antibiotice, care apare atunci când, odată cu trecerea timpului, bacteriile nu mai răspund la medicamentele antibioterapice[16].
Este bine cunoscut faptul că alicina posedă diferite efecte de stimulare a sănătății, precum efecte antibacteriene, antifungice, antivirale și antiprotozoare. O varietate de dovezi științifice arată că alicina are un mare potențial ca agent antimicrobian terapeutic în produsele farmaceutice, din cauza ratelor ridicate de prevalență a microorganismelor multirezistente la medicamente [17].
Mod de administrare Immunia Pro: 3 capsule pe zi, în timpul meselor principale, sau așa cum recomandă specialistul. Începeți cu o capsulă pe zi și creșteți treptat ( din 2 în 2 zile ) până la 3 capsule pe zi . Exemplu: luati 2 zile cate 1 capsulă dimineața, apoi 2 zile câte 2 capsule (1 capsulă dimineața și 1 capsulă seara), apoi câte 3 capsule pe zi (dimineața prânz și seara) pe întreaga perioadă a tratamentului.
Recomandat în continuarea proceselor de detoxifiere și de susținere imunitară după finalizarea programului de detoxifiere intestinală VITAMUNDA COLONHYPERDETOX.
Compoziție per 3 capsule (doza zilnică recomandată):
Monolaurină 1470 mg, Extract din semințe de grapefruit 150 mg, Allicină (din extract de usturoi) 9 mg, Zinc (sub formă de citrat) 9 mg (90% VNR*). Capsulă vegetală din hidroxipropilmetilceluloză.
*Valoarea Nutrițională de Referință conform regulamentului 1169/2011
Nu conține: coloranți, conservanți, arome sintetice, organisme modificate genetic, amidon, gluten, lactoză, soia, sau alte ingrediente inactive.
Prezentare: flacon din sticlă brună cu 90 capsule vegetale;
Producător: Vitamunda, Netherlands
Precauții:
- Allicina și alți compuși ai usturoiului ajută la împiedicarea formării cheagurilor de sânge. Din acest motiv nu se recomandă asociarea cu anticoagulante pe bază de warfarină, sau alte produse precum aspirina, Ginkgo biloba și vitamina E.
- Grapefruit nu se asociază cu medicamente. Poate interacționa în primul rând cu medicamentele care scad tensiunea arterială, colesterolul, cu antiaritmice, antidiabetice, chimioterapice, etc
- Utilizarea de către femeile însărcinate sau care alăptează se poate face la recomandarea consultantului de specialitate;
- A nu se lăsa la indemâna şi la vederea copiilor mici. A se păstra în ambalajul original, la loc uscat, ferit de razele soarelui;
- A nu se utiliza de către persoanele cu alergie la oricare dintre ingrediente;
- A se păstra într-un loc închis și întunecat la temperatura camerei. Dupa deschidere se păstrează la loc răcoros, ferit de îngheț;
- Un supliment alimentar nu este un substitut pentru o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos;
- Informațiile prezentate au scopul de a oferi suport practicienilor din domeniul sănătății. Vă rugăm să urmați sfatul unui medic în cazul unor probleme de sănătate.
Nr. notificare: seria AD, Nr.4500/09.10.2023, emis de Ministerul Sănătății prin CRSP Iași
Importator și distribuitor pentru România SC HYPERFARM SRL
Referințe: [1] Manohar V, Echard B, Perricone N, Ingram C, Enig M, Bagchi D, Preuss HG. In vitro and in vivo effects of two coconut oils in comparison to monolaurin on Staphylococcus aureus: rodent studies [2] Zhang H, Wei H, Cui Y, Zhao G, Feng F. Antibacterial interactions of monolaurin with commonly used antimicrobials and food components. J Food Sci. 2009 [3] Shari Lieberman, Mary G. Enig, and Professor Harry G. Preuss.A Review of Monolaurin and Lauric Acid: Natural Virucidal and Bactericidal Agents.Alternative and Complementary Therapies.Dec 2006 [4] Seleem D, Chen E, Benso B, Pardi V, Murata RM. In vitro evaluation of antifungal activity of monolaurin against Candida albicans biofilms. PeerJ. 2016 [5] Reagor L, Gusman J, McCoy L, Carino E, Heggers JP. The effectiveness of processed grapefruit-seed extract as an antibacterial agent: I. An in vitro agar assay. J Altern Complement Med. 2002 [6] National Institutes of Health, Strengthening Knowledge and Understanding of Dietary Supplements (https://ods.od.nih.gov/factsheets/Zinc-HealthProfessional/) [7] Maxfield L, Shukla S, Crane JS. Zinc Deficiency. [Updated 2023 Jun 28]. In: StatPearls [Internet]. Treasure Island (FL): StatPearls Publishing; 2023 [8] Wessels I, Rolles B, Rink L. The Potential Impact of Zinc Supplementation on COVID-19 Pathogenesis. Front Immunol. 2020 [9] Momen-Heravi M, Barahimi E, Razzaghi R, Bahmani F, Gilasi HR, Asemi Z. The effects of zinc supplementation on wound healing and metabolic status in patients with diabetic foot ulcer: A randomized, double-blind, placebo-controlled trial. Wound Repair Regen. 2017 [10] Blasiak J, Pawlowska E, Chojnacki J, Szczepanska J, Chojnacki C, Kaarniranta K. Zinc and Autophagy in Age-Related Macular Degeneration. Int J Mol Sci. 2020 [11] O’Connor JP, Kanjilal D, Teitelbaum M, Lin SS, Cottrell JA. Zinc as a Therapeutic Agent in Bone Regeneration. Materials (Basel). 2020 [12] Prasad AS. Lessons Learned from Experimental Human Model of Zinc Deficiency. J Immunol Res. 2020 [13] ower-Winter SD, Levenson CW. Zinc in the central nervous system: From molecules to behavior. Biofactors. 2012 [14] Fallah A, Mohammad-Hasani A, Colagar AH. Zinc is an Essential Element for Male Fertility: A Review of Zn Roles in Men’s Health, Germination, Sperm Quality, and Fertilization. J Reprod Infertil. 2018 [15] Rouf R, Uddin SJ, Sarker DK, Islam MT, Ali ES, Shilpi JA, Nahar L, Tiralongo E, Sarker SD. Antiviral potential of garlic (Allium sativum) and its organosulfur compounds: A systematic update of pre-clinical and clinical data. Trends Food Sci Technol. 2020 [16] Choo, S., Chin, V.K., Wong, E.H. et al. Review: antimicrobial properties of allicin used alone or in combination with other medications. Folia Microbiol 65, 451–465 (2020) [17] Anna Marchese, Ramona Barbieri, Ana Sanches-Silva, Maria Daglia, Seyed Fazel Nabavi, Nematollah Jonaidi Jafari, Morteza Izadi, Marjan Ajami, Seyed Mohammad Nabavi, Antifungal and antibacterial activities of allicin: A review, Trends in Food Science & Technology, Volume 52, 2016